Friday 9 October 2009

Anti-rimpel crèmes zouden risico kunnen zijn voor kanker
















Veel producten die claimen dat ze rimpels kunnen voorkomen en fijne lijntjes kunnen wegnemen verwijderen eigenlijk de beschermende bovenlaag van de huid, waardoor er een groter risico ontstaat voor schade door de zon en opname van giftige stoffen, zo meent dokter Sam Epstein, de voorzitter van de Amerikaanse kanker preventie coalitie.

Hij zegt dat het actieve ingrediënt alpha-hydroxy acids (AHAs), dat je kunt vinden in veel van de gezichtscrèmes van bekende merken, misschien wel een van de gevaarlijkste cosmetische producten op de markt is.

Dr Epstein wil dat de ingrediënten van de crèmes gereguleerd worden in de Verenigde Staten, maar hij wil ook andere landen bewust maken van de gevaren.
Veel vrouwen smeren dagelijks anti-rimpel crème op hun gezicht en geloven dat daarmee de rimpels vervaagd worden en de kans op nieuwe rimpels verkleind wordt. Maar in werkelijkheid lopen ze daarmee een groter risico op kanker. Dr Epstein wil dat er meer onderzoek naar deze stoffen wordt gedaan en dat er openheid komt over de risico’s.

No comments:

Post a Comment