Wednesday, 23 September 2009

Over datum cosmetica gezondheidsrisico voor vrouwen

Beauty producten zoals lippenstift, mascara en oog potloden zijn een perfecte broedplaats voor ziektekiemen en bacteriën die een groot risico zijn voor infecties, zo blijkt uit onderzoek.
Mintel, een markt onderzoek bureau, heeft een waarschuwing afgegeven dat, terwijl de uiterste houdbaarheidsdatum op voedsel duidelijk is aangegeven, er een gebrek is aan informatie met betrekking tot de houdbaarheid van cosmetica.

Uit het onderzoek onder Britse vrouwen blijft dat slechts een op de vier vrouwen hun make-up, crème of douche gel weggooit als deze vreemd ruikt of van kleur verandert.
Hoewel de meeste mensen het niet in hun hoofd halen om eten te eten dat over datum is, lijkt het alsof we veel minder kritisch zijn als het gaan om cosmetica.

Volgens een analist van Mintel gaat het niet zozeer om het feit dat de producten hun werkzame stoffen verliezen, maar dat ze ook een gezondheidsrisico zijn. Je toilet tas kan een broedplaats worden van bacteriën. Een herhaalde aanraking met deze bacteriën kan infecties en ziekten veroorzaken.

No comments:

Post a Comment