Monday, 7 September 2009

Wanneer begin je met het poetsen van de tanden van je baby?

Je moet beginnen met het poetsen van je baby’s tandjes zodra je het eerste wit ziet opkomen. Voor de meeste baby’s is dat rond de 4 maanden. Je kunt het best beginnen met een stukje natte doek, om voorzichtig de plak van je baby’s tanden af te vegen. Je hoeft dan nog geen tandpasta te gebruiken, maar het is wel belangrijk dat je je baby’s tanden twee keer per dag schoonmaakt.

Vanaf het moment dat je baby verschillende tanden heeft, kun je beginnen te proberen om een kleine tandenborstel te gebruiken, met heel zachte borstelhaartjes. Het is verstandig om je kinderarts te vragen of je al tandpasta kunt gebruiken. Er zijn veel kindvriendelijke tandpasta’s op de markt in zoete smaakjes.

Zorg altijd dat de tandpasta buiten bereik van kinderen is, en gebruik maar een hoeveelheid in de grootte van een erwt. Leer je kind dat de tandpasta uitgespuugd moet worden en niet doorgeslikt. Dit is, zeker voor kleintjes erg lastig te begrijpen. Over een paar jaar zijn er dan misschien wel elektrische tandenborstel's voor jonge kinderen.

No comments:

Post a Comment