Monday, 24 August 2009

Tand verzorging en medicatie


We weten allemaal dat we om onze tanden gezond te houden regelmatig moeten poetsen, flossen en op moeten passen met suiker. Specialisten uit AustraliĆ« kwamen onlangs tot de ontdekking dat er nog een belangrijk aspect is waar we rekening mee moeten houden als het gaat om de gezondheid van onze tanden. Na een onderzoek van een van de tanden experts in Sydney werd duidelijk dat een groot aantal medicijnen die we dagelijks gebruiken eigenlijk schadelijk zijn en onze tanden kunnen beschadigen. Zo’n 40 procent van de mensen gebruikt regelmatig ten minst een soort medicatie dat schade kan aanbrengen aan het tandsteen.


Sommige moderne medicaties zijn extreem zuur en kunnen serieuze afbraak veroorzaken van gezond tandsteen. Daaronder vallen sommige middelen tegen astma, en als die gedurende lange tijd worden ingenomen, kunnen ze erg gevaarlijk zijn voor de gezondheid van het gebit.

Als je regelmatig een siroop of drankje drinkt is het verstandig om je tanden te poetsen iedere keer dat je het medicijn hebt gedronken. Raadpleeg je tandarts als je regelmatig medicijnen slikt.

No comments:

Post a comment