Wednesday, 26 August 2009

Voeding en de gezondheid van je tanden

Natuurlijk weet iedereen dat het voor je tanden en tandvlees belangrijk is dat je gezond eet. Als je blinkend mooie tanden wilt hebben is het verstandig om slechte gewoonten af te zweren en er goede eetgewoonten op na te houden. Onze tanden hebben voedingsstoffen, vitaminen en mineralen nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Daarom hebben mensen met slechte eetgewoonte vaak een slecht gebit, de tanden krijgen niet de kans om zich goed te ontwikkelen.

Het is ten eerste erg belangrijk om zuivel producten te eten die een kleine hoeveelheid vet bevatten. Daarnaast is vis erg goed voor te tanden, ook de meer vettige vissen.

Ten tweede is het erg belangrijk om weinig voedsel te eten waar toegevoegde suikers in zitten, zoals snoep, koek en zoete dranken. Zoet voedsel treed in contact met bacterien in je mond en kan caries veroorzaken.
Het is ook goed om op te letten met zuur voedsel, zuren kunnen je tand glazuur aantasten.

Natuurlijk is het niet zo dat je deze voeding helemaal niet meer mag eten, maar het is belangrijk om regelmatig de tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel en te flossen.

No comments:

Post a Comment